Looptrainingen

Gemiddeld doe ik zo'n negen looptrainingen in de week. Over het algemeen zijn dit twee of drie intervaltrainingen en verder zijn het duurlopen. Hoeveel ik op de baan train en hoeveel daarbuiten ligt een beetje aan de periode van het seizoen. In de winter zoek ik bijvoorbeeld meer heuvels op om me voor te breiden op de crossen, terwijl ik richting het baanseizoen vaker hordes op de baan zet om me voor te bereiden op de steeplechase. Iets dergelijks geldt voor de intensiteit van de trainingen. 's Winters is de focus meer gericht op het leggen van een goede basisconditie, terwijl tijdens het baanseizoen de trainingen meer wedstrijdspecifiek zijn.


Mijn trainingen staan online op Strava. Hiernaast zie je mijn trainingen van de afgelopen dagen..

Noah Schutte viert zijn eerste nationale titel op de 3000m steeplechase
Noah Schutte doet oefeningen op een brug in Portland

Aanvullend

Naast het lopen zijn er andere vormen van trainen waarbij ik mijn loopvermogen train zonder daadwerkelijk hard te lopen. Het cardiovasculair systeem is de motor van iedere loper en is ook te trainen door middel van andere duursporten. Ik fiets regelmatig en zit af en toe op de crosstrainer. Hardlopen is erg blessuregevoelig en op deze manier kan ik extra trainen zonder de loopimpact op mijn lichaam te vergroten.


Behalve het trainen van mijn duurvermogen doe ik twee keer per week krachttraining. Dit is voornamelijk om mijn lichaam sterker te maken en zo blessures te voorkomen. Bovendien helpt dit om in het laatste stadium van een race met goede techniek en krachtige pas te kunnen finishen.

garmin-forerunner-235