Naam:
Geboortedatum:   
Woonplaats:
Beroep:
Club:
Coach:
Management:
Noah Schutte
15-05-1995
Leiden
PhD Epistemic AI
Leiden Atletiek
Grete Koens
Bizz-Sports

Biografie

in het kort

Op 15 mei 1995 ben ik als tweede kind van mijn ouders geboren in Amsterdam. Twee jaar later verhuisden we naar Leiden en nog twee jaar later kreeg ik er een broertje en zusje bij. Met veel plezier heb ik mijn jeugd in Leiden doorgebracht. Als jongetje had ik altijd energie in overvloed en daarom heb ik diverse sporten gedaan. Uiteindelijk ben ik op mijn 9e met twee vrienden op tafeltennis gegaan. Mede door de passie van trainer Gerard Bakker was dit snel mijn grote liefde. Mijn eerste aanraking met hardlopen twee jaar later is een heel ander verhaal.

 

Tijdens een zomervakantie in Italië was ik op een dag redelijk verveeld. Aangezien mijn vader in voorbereiding op een marathon was, vroeg ik of ik een keertje mee mocht lopen. Hij vond het prima en we gingen samen op pad voor een rondje over het eiland. Geen idee hebbende van de route, liep ik braaf met m'n pa mee. Toen ik richting het einde van het rondje de weg herkende, vroeg ik: "Is het goed als ik alvast doorloop naar huis?" Een beetje van z'n apropos stemde hij daarmee in. Eenmaal thuisgekomen vroeg m'n moeder geschrokken waar ik mijn vader had gelaten. "Die komt eraan", is wat ik antwoordde, onwetend dat het niet vanzelfsprekend is om op je 11e ongetraind je in training zijnde vader eruit te lopen.

 

Het bleek dat ik talent had voor het lopen en ik ging één keer per week trainen bij Leiden Atletiek. Tafeltennis was nog altijd mijn hoofdsport, maar toen ik onverwacht zilver won op het NK cross voor B junioren begon dit langzaam te keren. Twee jaar later begon ik met mijn studie in Amsterdam en ging trainen onder Bram Wassenaar. Een paar maanden hierna, begin 2014, stopte ik met tafeltennis om me volledig op het lopen te richten. Ik wist me datzelfde jaar bij de Gouden Spike in Leiden te plaatsen voor de WJK in Eugene op de 10.000m en liep zo mijn eerste internationale wedstrijd in het oranje. 

 

Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en ben ik net terug van een avontuur in de Verenigde Staten. Ik ben daar 3 jaar voor de Universiteit van Portland uitgekomen en heb met twee master diploma's ook mijn studie-tijd afgerond. Aan loopdoelen ontbreekt het mij niet, dus ik ga nog vol voor de sport om te zien wat er nog meer in me zit!